Nyheter

Kampanjerbjudande för dig som ännu inte fått fiber

IP-Only har tillsammans med Com Hem och Boxer just nu ett erbjudande för dig som ännu inte fått fiber inkopplat. Om du har möjlighet till detta erbjudande bör du ha fått ett brev där kampanjens innehåll beskrivs.

Kortfattat innebär det att TV och Internet måste beställas tillsammans med installationen och att ROT- och RUT-avdrag görs. Detta innebär också att fiberinstallationen kommer att kosta 16 900 kr efter ROT/RUT. Beställning måste göras senast 4 maj 2018.

Följande alternativ finns:

Tjänstepaket från Com Hem:
• Bredband 250/100 Mbit/s för 399 kr/mån. 24 månaders bindningstid.
• Bredband 250/100 Mbit/s och TV Silver för 499 kr/mån. 24 månaders bindningstid.
Tjänstepaket från Boxer:
• Bredband 250/100 Mbit/s för 359 kr/mån. 24 månaders bindningstid.
• Bredband 250/100 Mbit/s och TV Flex 8 för 449 kr/mån. 24 månaders bindningstid

Vill du läsa mer om erbjudandet och beställa klicka här.

Har du frågor om detta erbjudande kom till IP-Only’s informationsmöte där de berättar mer om erbjudandet.

Plats: Häggvallskolans aula, Höviksnäs

Tid:
Onsdag 11 april 2018, kl 17.00
Onsdag 11 april 2018, kl 19.00
Onsdag 18 april 2018, kl 17.00
Onsdag 18 april 2018, kl 19.00

Du kan även vända dig till deras kundtjänst 0200-43 00 00 eller kundservice@ip-only.se

 

Tidplan (uppdaterad 2018-01-26)

leveranstidplan Tjörn södra

Grov leveranstidplan Tjörn södra

Senaste tidplanen som presenterats av IP-Only 2018-01-26:

Etapp 1: Januari/Februari 2018
Etapp 2: Februari/Mars 2018
Etapp 3: April 2018
Etapp 4: April – september 2018

Fortfarande saknas en del markavtal, framför allt i etapp 4.

Drygt 100 anslutningar är driftsatta.

Hur vet jag om fiberanslutningen är inkopplad?

Efter att fiberboxen är monterad och fibern är indragen i boxen återstår det några steg innan du kan beställa internet & TV. På fiberboxen finns det ett par lampor som skall lysa. Först och främst måste strömmen vara ansluten så att POWER lyser grönt.

När sedan fibern är kopplad hela vägen till kopplingsstationen kommer även WAN-lampan att lysa. Då bör det komma ett meddelande från IP-Only att fibern är klar. Det kan då dröja någon dag innan du kan lägga en beställning på bredband/TV/telefoni.

Titta gärna på något av erbjudandena från ELJI Elektronik (Com Hem) och Kallbergs (Viasat), som båda har speciella erbjudande för Hoga fibermedlemmar.

 

Fakturor utskickade

Nu har fakturor skickats med mail till de som tidigare inte betalat medlemsavgiften i Hoga Fiber. Har du inte fått någon faktura och vet att du inte betalt meddela oss detta. Har du fått en faktura men inte vill vara medlem i Hoga Fiber, klicka på länken ”avregistrera” längst ner i mailet.

 

Grävning fortsätter

Grävning av utefter vägar m.m. fortsätter och pågår nu även i etapp 4. Fortfarande saknas ett exakt besked om inkoppling av hela stamnätet.

Igångkörning i etapp 1

Den inkommande anslutningen av fiber till vårt område har ännu inte installerat. Skanova är det företag som levererar denna fiber till IP-Only och förhoppningsvis kommer inkoppling att ske i första delen av december. Det innebär att driftsättning då också kan göras för en del av er i etapp 1. Prognosen är dock osäker och vi återkommer så snart vi vet mer.

Hos de flesta som skall ha fiber har det nu också installerats en fiberbox. Det är MYCKET VIKTIGT att strömmen är inkopplad till boxen även om inte fibern är i drift. Detta för att IP-Only skall kunna kolla att anslutningen från din box till stationen fungerar riktigt. Om inte strömmen är inkopplad kan det innebära att din installation av fiber blir fördröjd!

Har de varit hos grannen och grävt för fiber men inte hos dig?

IP-Only som är s k kommunikationsoperatör har anlitat NeTel AB för att förlägga fiberkabel i Hoga fibers område. NeTel i sin tur har ett antal underentreprenörer som utför förläggningen av fiberkabeln. Ljussättningen av fibern är tänkt att delas upp i etapper som vi tidigare nämnt.

När det gäller kontakten med dig som kund och när/hur det skall grävas kan detta till stor del bero på hur de lyckas få kontakt med respektive fastighetsägare. Om de kontaktat/grävt t ex hos din granne men inte kontaktat/grävt hos dig kommer de att göra detta i sinom tid. När detta kommer att ske kan vi inte upplysa om, bara att kontakt/grävning kommer.

Vill du veta mer om tidplan eller har andra frågor kontaktar du lämpligen IP-Only eller NeTel AB.

Sammanfattning infomöte 16-17/8

OBS!! Möjligheten till gruppavtal enligt informationen nedan kan inte genomföras p g a omständigheter utanför vår kontroll. Se mailutskick som du bör ha fått 2017-10-12.

Vid fyra tillfällen i augusti hölls informationsmöten på Billströmska folkhögskolan om kommande gruppavtal med Com Hem. Här kommer lite av det som togs upp.

Ett gruppavtal har tecknats mellan Hoga fiber och Com Hem. Det innebär att alla som är medlemmar i Hoga fiber har möjlighet att teckna ett avtal med bredband 100/100, TV (26 kanaler + 16 HD) och IP-telefoni. Bindningstiden är 36 månader. Dessutom kan alla medlemmar i Mjörn fiber teckna samma avtal om man blir medlem i Hoga fiber.

Gruppavtalet kommer att kunna tecknas senare i höst med start i november-december 2017. Mer information om gruppavtalet hittar du under fliken GRUPPAVTAL. Du kan redan nu teckna dig för medlemskap i Hoga fiber på BLI MEDLEM eller via fliken ”Om Hoga Fiber”/”Medlem”. Du som redan är medlem kommer automatiskt att får anmälningsblankett när gruppavtalet startar.

IP-Only informerade om tidplan för de olika etapperna inom Hoga Fiber. Observera att tiderna är PRELIMINÄRA och kan komma att ändras, beroende på markavtal, Trafikverket, fiberblåsning m.m.

ETAPP 1 öster, sydost om Kållekärr (preliminära tider)
Schakt: klart i augusti
Trafikverket: inom kort
Klart: oktober – november

ETAPP 2 sydöstra Tjörn (preliminära tider)
Schakt: klart i mitten september
Trafikverket: oktober
Klart: oktober – november

ETAPP 3 södra, sydvästra Tjörn (preliminära tider)
Schakt: klart september – november
Trafikverket: november
Klart: november – december

ETAPP 4 västra, mellersta Tjörn (preliminära tider)
Schakt: klart oktober- november
Trafikverket: november – december
Klart: december – februari

MJÖRN (preliminära tider)
Inte riktigt klart ännu men bör följa etapp 3/4 Hoga Fiber.

Grävning fortsätter enligt tidschemat

Grävningen av fiber fortsätter på Tjörn. Just nu ligger entreprenören något före i tidsschemat. Etapp 1 och 2 byggs för fullt. Många av er har redan fått en mediabox monterad och slang grävt på fastigheten. Sedan tar det ett tag innan fiber in till området är på plats och ljussatt. Efter det blåser man i fiber i slangarna och ljussätter.

Har du fler frågor?

Om du inte får svar på dina frågor, kontakta oss när du vill.